Nikkeliallergia?

Nikkeliallergia?


Jos kärsit hyvin yleisestä vaivasta, nikkeliallergiasta, saattaa teräsosat olla juuri sinulle oikea vaihtoehto. Monet tahot suosittelevat ruostumatonta terästä erityisesti allergikoille. Vaikka onkin niin, että terässeoksessa on aina mukana pieni osa nikkeliä. 

Asia ruostumattoman teräksen kohdalla on hieman monimutkainen. Oleellista metallin kosketuksessa iholla on, että paljonko metallista vapautuu nikkeliä iholle. Teräksen ominaisuuksiin kuuluu, että siinä oleva nikkeli sitoutuu muiden metallin osien kanssa niin, että nikkeliä ei vapaudu seoksesta ja siksi ruostumaton teräs on turvallista käytössä. Tästä ominaisuudesta johtuen moni käyttää ruostumattoman teräksen yhteydessä sanaa ”nikkelitön”, koska käytännössä se sitä onkin.

Juuri nikkeliallergia toi minutkin aikoinaan ruostumattoman teräksen pariin. Oma kokemukseni teräsosista on erittäin positiivinen. Kärsin nimittäin henkilökohtaisesti nikkeliallergiasta. Farkkujen nepparit ja kellon rannekkeet korujen lisäksi ovat aiheuttaneet minulle monasti ongelmia. Ruostumaton teräs on tehnyt korujen käytöstä helppoa, ei enää punoitusta ja kutisevaa ihottumaa, joita toisinaan myös hopeakoruni ovat minulle aiheuttaneet. Ja tutustumisen jälkeen minulle aukeni vielä ne monet muut mainiot syyt miksi valitsisin ruostumattoman teräksen!

Steely Popin osat ovat 100% ruostumatonta terästä. Kyse ei siis ole vain pinnoitteesta tai pohjamateriaalista. EU on antanut säädökset, jotka koskevat nikkelin vapautumista iholle koruissa. Säädöksen mukaan tuotteesta ei saa vapautua enempää kuin 0,5 µg/cm2nikkeliä viikossa. Steely Popin osat täyttävät nämä kriteerit, eikä tuotteista vapaudu nikkeliä yli sallittujen rajojen. Teräslaadut joista myynnissä olevat tuotteemme on valmistettu ovat teräs 304 ja 316, joita myös kirurginteräkseksi kutsutaan.

Aurinkoisin pakkasterveisin, Jaana


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.