Matkalla kohti parempaa maailmaa

Matkalla kohti parempaa maailmaa

Maailman valtamerissä vellovien muovilauttojen kuvilta ja videoilta on tuskin kukaan enää pystynyt välttymään. Niin on nuo surulliset ja huolestuttavat kuvat kantautuneet myös tänne Steely Popinkin toimistoon. Kuvia käsittämättömän kokoisista valtamerissä ajelehtivista muovilautoista, kaupunkien joista joissa näyttää virtaavan yhtä paljon muoviroskaa kuin vettä, meren elävistä joiden vatsat on täynnä erilaisia muovinkappaleita ja muoviroskaan tukehtuneita ja kuristuneita lintuja, hylkeitä, kilpikonnia, valaita. Sekä juttuja rahtilaivoilta mereen pudonneista konteista ja järjettömästä rahtiliikenteestä maalla, merellä ja ilmassa. Miten tähän on jouduttukaan. 


Muovi on nerokas keksintö 1800-luvulta. Pahaksi onneksemme olemme joutuneet liemeen muovin kanssa koska emme ole ajatelleet jatkuvan muovin valmistuksen aiheuttamaa proplematiikkaa. 


Nyt on aika toimia. Yrittäjillä on suuri vastuu kierrättämisessä ja oikeiden valintojen tekemisessä. Yrittäjät käyttävät esimerkiksi pakkaustuotteita suuremmalla volyymilla kuin palkansaajat ja tässä kohtaa yrittäjät voivat olla suunnannäyttäjiä ekologisten valintojen edessä ja juurikin muovin kohdalla..


Steely Popissa ollaan pohdittu paljon, millä tavalla korutarvikkeet voidaan tuottaa ja toimittaa ekologisesti. Tahdomme olla suunnannäyttäjiä. Suurin osuus kaikesta korunosien toimittamiseen tarvittavista tuotteistamme on pussit joihin korunosat pakataan asiakkaalle. Olemme valinneet tuotteidemme pussitukseen Suomessa valmistetut Amergrip-pussit, joiden muovi on lähtöisin luonnosta, pussien polyeteeni on valmistettu sokeriruo’osta, joka on 100 % uusiutuva luonnonvara. Iloksemme huomasimme että näitä pusseja on saatavana useita eri kokoja, jonka ansiosta voimme pakata kaikkein pienimmätkin tuote-erät näihin ympäristöystävällisiin, läpinäkyviin pusseihin. Ekologisen näistä pusseista tekee vielä se, että Amergrip-pussit ovat uudelleensuljettavia, ne kestävät useita kertoja sulkea ja aukaista pussia. Kirjoitusosaan saa kirjoitettua tuotetiedot, joka auttaa pitämään korunosat järjestyksessä ja helpottaa osien uudelleen tilausta kun tuotetiedot löytyvät pussista. Huomaa kuitenkin, että Amergrip-pussien muovi on biopohjaista, mutta se ei ole kompostoituvaa. Käytön jälkeen muovin voi lajitella muovinkeräykseen tai energiajätteeksi.


Pakkauslaatikot ja postituspussit valitsemme myös mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman ekologisin perustein. Teräksisiä korunosia emme pysty lähituotantona teille tarjoamaan, mutta siinä missä pystymme valitsemaan suomalaisen tuotteen verkkokaupan toimintaa varten, sen teemme.


Kaikenkaikkiaan meidän jokaisen tulisi oikeasti miettiä omaa ostoskäyttäytymistä ja valintoja, tällä päästään jo iso askel kohti parempaa maailmaa. 

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.